Ičići open 2014

Ovog vikenda, od 8. do 10. kolovoza, na ičićanskoj plaži održat će se Međunarodni turnir u odbojci na pijesku – Ičići open 2014.

Ičići su nadaleko prepoznatljivi i poznati po svojoj prekrasnoj plaži. Od 8. do 10. kolovoza upravo će ta plaža postati mjestom na kojem će u vrhunskoj odbojci na pijesku moći uživati naši gosti i posjetitelji. Naime, u navedenom terminu održava se Međunarodni turnir Ičići Open 2014., koji će ugostiti odlične domaće i strane odbojkaške parove. Oni će igrati za međunarodne bodove, ali i vrijedne nagrade. Uz vrlo zanimljive i atraktivne utakmice, posjetitelji će moći uživati i u pratećem zabavnom programu. Dobra odbojka na pijesku i zabava su zagarantirani, istaknula je Tatjana Bartolin, direktorica TZM Ičići.

Prema pravilniku HSOP prijave se primaju do dva dana prije početka turnira, a kako su organizatori istaknuli za sada su prijavljene 24 ekipe, po 12 muških i ženskih parova, iz zemalja Brazila, Francuske, Njemačke, Italije, Slovenije, Hrvatske, uz napomenu da očekuju još prijava.

Finalna satnica i točna imena igrača, će se formirati temeljem kvalifikacija, koje su na rasporedu u petak, 8. kolovoza. Protokol službenog otvorenja slijedi nakon održanog kvalifikacijskog dijela turnira, a isto je zakazano za 19 sati od strane Mladena Đorđevića iz Kluba odbojke na pijesku (KOP). Svečano otvorenje uveličati će predsjednik HSOP-a Damir Radeljić i Grga Trimčevski potpredsjednik HSOP-a te Tatjana Bartolin direktorica TZ Ičići.

Održavanje ovakvog turnira ima veliki potencijal da postane tradicionalan, u budućnosti omogući posjetu i izvan ljetne sezone. Želja nam je privući drugačiju strukturu gostiju. Naime, sportski turizam je sve više u ekspanziji, profil gosta se mijenja. On želi dinamičniji, aktivniji odmor, što je nerijetko vezano za sportska događanja. Cilj je također iskoristiti komparativne prednosti. Glavna plaža u Ičićima ima i jedan pješčani dio, koji se pokazao idealan za održavanje ovakvog tipa turnira, dodala je Bartolin.

Izvor: www.liburnija.net

+GALERIJA